V prípade že ešte nemáte recept na vianočné medovníčky:

170 g špaldová múka hladká

100 g tekutý med

1 PL perníkové korenie

10 g sušené sójové mlieko

1 ks vajce

1 KL jedlá sóda

sušené ovocie a orechy na ozdobu

vajce na potretie

Čas prípravy: 10 + 6 min.

  1. V miske zmiešame hladkú múku so sódou, perníkovým korením, medom, vajíčkom a sójovým mliekom.
  2. Zo surovín vypracujeme tuhé cesto. Necháme ho odležať v chladničke 1 hodinu.
  3. Z cesta vyvaľkáme plát hrúbky 3 mm a vykrajujeme z neho formičkami tvary.
  4. Perníčky uložíme na pečiaci papier, potrieme vajíčkom a ozdobíme sušeným ovocím alebo orechami. Pečieme pri teplote 200 stupňov presne 6 minút. Uvedené množstvo surovín vystačí na cca 25 perníkov. Perníky sú hneď po upečení mäkké, doporučujem ich ale nechať odležať v uzavretej dóze cca 2 týždne.