V prípade že ešte nemáte recept na vianočné medovníčky:
170 g špaldová múka hladká
100 g tekutý med
1 PL perníkové korenie
10 g sušené sójové mlieko
1 ks vajce
1 KL jedlá sóda
sušené ovocie a orechy na ozdobu
vajce na potretie
Čas prípravy: 10 + 6 min.
- V miske zmiešame hladkú múku so sódou, perníkovým korením, medom, vajíčkom a sójovým mliekom.
- Zo surovín vypracujeme tuhé cesto. Necháme ho odležať v chladničke 1 hodinu.
- Z cesta vyvaľkáme plát hrúbky 3 mm a vykrajujeme z neho formičkami tvary.
- Perníčky uložíme na pečiaci papier, potrieme vajíčkom a ozdobíme sušeným ovocím alebo orechami. Pečieme pri teplote 200 stupňov presne 6 minút. Uvedené množstvo surovín vystačí na cca 25 perníkov. Perníky sú hneď po upečení mäkké, doporučujem ich ale nechať odležať v uzavretej dóze cca 2 týždne.